Etusivu » Tuotteet » Tiivisteet, liittimet ja tarvikkeet » Rotabolt-erikoispultit

Rotabolt-erikoispultit

Rotabolt – venymää mittaava pultti

Rotabolt on pultti, joka mittaa ja tutkii venymää. Useimmiten pultin kiristyksen mittarina käytetään momenttia, mutta ikävä tosiasia on, että mittaamalla momenttia ei voida mitata pultin kireyttä.  Voiman välittymiseen vaikuttaa moni asia, kierteen kitka ja kiristäjän työkaluista alkaen.

Yleensä käytössä tarvitaan tieto voimasta, jonka pultti aikaan saa liitokseen. Se, kuinka kovaa pulttia pitää kiertää, ei ole niin tärkeä.

Niinpä Rotabolt mittaa pultin venymää ja kertoo voiman, jonka pultti aikaan saa. Rotabolt vision mahdollistaa myös pulttien tiukkuuden tarkastamisen jonkin matkan päästä katsomalla.

Tarkemmalla kiristyksellä saavutetaan selviä etuja. Kun kiristys voima määritellään 5%:n marginaalilla oikeaksi, voidaan kiristysalue käyttää paljon paremmin hyväksi. Jos tiukkuuden mittaus on epätarkka, joudutaan sille antamaan enemmän virhemarginaalia.

Liitos muuttuu aina asettumisesta, lämmön ja paineen muutoksista johtuen. Jos voidaan hakea tarkempi kiritys tarvittavan kiristysalueen yläalueelle, sallitaan paljon suurempi virhe- ja muutosmarginaali ennen kuin kiristyksen muutos aiheuttaa ongelmia.